Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τα παραμύθια της Μαγικής Τράπουλας: "Ο Οδυσσέας από την ανάποδη"


Ο Οδυσσέας από την ανάποδη φτιάχτηκε το προηγούμενο Σάββατο στα "Τέχνης Βήματα"
από τον Μάνο (1η γυμνασίου), το Βαγγέλη (1η γυμνασίου), την Αναστασία (5η δημοτικού), τον Πάνο, την Ειρήνη, τη Σίνα (1η δημοτικού,την Αγάπη (3 ετών)και τη μικρή Στεφανία Βελδεμίρη (ζωγράφος)
Αυτό το Σάββατο φτιάξαμε μια αστυνομική περιπέτεια με τον χαρακτηριστικό τίτλο: "Ο Ρίτσαρντ Καστλ και το μυστικό ναυάγιο". Αυτό το Παραμύθι, όπως και οι Αχαρνής 2012, θα δημοσιευτούν προσεχώς. Υπομονή!

Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε μαζί μας ένα παραμύθι, μπορείτε να έρθετε κάθε Σάββατο στις 12 στο Θησείο (Τέχνης Βήματα, Ηρακλειδών 54, τηλ. 210- 522 9339 ή να στείλετε μειλ στο:info@seminart.info)




Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ήρωας που τον έλεγαν Οδυσσέα και είχε μια γυναίκα την Πηνελόπη. Μια μέρα που είχαν πάει για να μαζέψουν ελιές είδαν ξαφνικά μπροστά τους ένα τέρας. Η Πηνελόπη τρόμαξε πολύ και έφυγε τρέχοντας. Ο Οδυσσέας έμεινε να αντιμετωπίσει το τέρας αλλά δεν κατάφερνε να το νικήσει. Στο τέλος αναγκάστηκε να φύγει. Η μονομαχία είχε λήξει χωρίς νικητή.
Στο μεταξύ η Πηνελόπη είχε εξαφανιστεί. Ο Οδυσσέας την έψαξε παντού αλλά δεν μπόρεσε να τη βρει. Έμαθε μόνο πως είχε φύγει και από το νησί κι έτσι αποφάσισε να πάρει ένα καράβι για να την ψάξει… Τίποτα! Μέχρι που μια μέρα εκεί που καθόταν στενοχωρημένος στο καράβι μέσα στη μέση της θάλασσας, εμφανίστηκε από το πουθενά ένας γέρος και του έδωσε ένα κουτί γεμάτο πράγματα. Αν άνοιγε το κουτί θα μπορούσε να τον πάει εκεί που ήταν η Πηνελόπη.




Ο Οδυσσέας το άνοιξε και βρέθηκε σε έναν παράξενο τόπο. Εκεί συνάντησε και πάλι ένα τέρας, αλλά ήταν πανεύκολο να το νικήσει. Δεν ήταν παρά ένα σκαθάρι που το πάτησε με το παπούτσι του. Όμως τίποτε δεν είχε τελειώσει, γιατί τότε εμφανίστηκε ένα τεράστιο Γέτι με 10 κεφάλια που βγάζανε φωτιές. Αυτό το τέρας μπορούσε να σκοτωθεί μονάχα με έναν τρόπο που ήταν παράνομος: Έπρεπε να πέσει πάνω στο πρώτο κεφάλι του ένα πουλί. Απαγορευόταν όμως να σκοτώνεις πουλιά και μεγάλη τιμωρία σε περίμενε.
Ο πολυμήχανος Οδυσσέας βρήκε έναν κύκνο, τον έπιασε, του έδωσε υπνωτικό από ένα μπουκάλι και τον έριξε στο κεφάλι του τέρατος που έπεσε νεκρό…




Τότε εμφανίστηκε ο γέρος που του είχε δώσει το μαγικό κουτί και του είπε πως τώρα πια δεν μπορούσε το κουτί να τον πάει στην Πηνελόπη. Είχε καθυστερήσει υπερβολικά. Πήγε να του το πάρει πίσω κι άρχισαν να παλεύουν. Ο Οδυσσέας νίκησε, αλλά τα βάσανά του δεν είχαν τελειώσει. Αμέσως παρουσιάστηκε μπροστά του ένας άνθρωπος –σκιά. Άρπαξε τον κουρασμένο Οδυσσέα, τον έριξε σε ένα κλουβί και πήρε τη μορφή του!

Ο ψεύτικος Οδυσσέας πήγε να μαζέψει κάτι βότανα που θα τον βοηθούσαν να πάρει για πάντα τη θέση του αληθινού ήρωα και να γίνει αυτός ο βασιλιάς. Όταν γύρισε πίσω, ο Οδυσσέας που είχε γίνει πια σκιά του ζήτησε νερό. Καθώς πήγε να του το δώσει, ο Οδυσσέας τον έπιασε από το χέρι και με κάτι μαγικά λόγια που του είχε μάθει μια μάγισσα, η Κίρκη, κατάφερε να ελευθερωθεί και να γίνει πάλι ο εαυτός του.

Τότε έμαθε από κάποιον παλιό του φίλο πως η Πηνελόπη βρισκόταν σε ένα νησί, την Πάρο κι έφυγε αμέσως για εκεί. Όταν έφτασε, ο βασιλιάς του τόπου του είπε πως η Πηνελόπη ήταν νεκρή. Την είχε δαγκώσει ένα δηλητηριώδες φίδι! Ο Οδυσσέας ήταν απαρηγόρητος. Τότε ο βασιλιάς του είπε να τον παντρέψει με την κόρη του. Όταν είδε την όμορφη κι ευγενική πριγκίπισσα ο Οδυσσέας δέχτηκε. Όμως ο βασιλιάς τον κορόιδεψε. Τον πάντρεψε με τη μικρή του κόρη που ήταν η πιο άσχημη σε όλο το νησί!




Ο Οδυσσέας απελπισμένος πήγε στο λιμάνι. Τότε εμφανίστηκε ένας απαίσιος Κύκλωπας. Αν τον κοιτούσες στα μάτια γινόσουνα άγαλμα. Όρμησε στον Οδυσσέα αλλά αυτός κατάφερε να του ξεφύγει και αν του δώσει ένα δυνατό χτύπημα που τον άφησε λιπόθυμο. Μόλις ο Κϋκλωπας έπεσε ο Οδυσσέας είδε πίσω του την Πηνελόπη, αλυσοδεμένη σε ένα βράχο. Την ελευθέρωσε και την πήρε στην αγκαλιά του. Όταν συνήλθε της είπε πως τον ξεγέλασαν, του είπαν πως είχε πεθάνει και τον πάντρεψαν με την κόρη του βασιλιά. Θα πήγαινε αμέσως να διαλύσει το γάμο.

Δεν πρόλαβε, γιατί ο Κύκλωπας συνήλθε και επέστρεψε με ένα μυστικό της γενιάς του. Του είπε πως θα έπρεπε αν παλέψει μαζί του μέχρι τέλους για να πάρει την Πηνελόπη. Άρχισε άγρια μονομαχία και στην αρχή ο Κύκλωπας νικούσε. Όμως τότε ο Οδυσσέας εφάρμοσε ένα πονηρό σχέδιο. Γύρισε έτσι το σπαθί του που να είναι σαν καθρέφτης. Ο Κύκλωπας αντίκρισε εκεί το ίδιο του το βλέμμα και έγινε άγαλμα.

Όμως επειδή το σπαθί είχε κάποια θαμπάδα αυτό δεν θα κρατούσε για πολύ. Την ίδια ώρα ο άλλος εχθρός του Οδυσσέα, η σκιά άρχισε να παίρνει χρώμα. Ήταν έτοιμος να εκδικηθεί. Με τη βοήθεια του Κύκλωπα- βράχου πήρε τη μορφή του και όρμησε στον Οδυσσέα.
Ο Οδυσσέας μάζεψε όλες του τις δυνάμεις και του έδωσε ένα θανάσιμο χτύπημα, κόβοντας το κεφάλι του πέρα για πέρα. Τον πέταξε σε μια άσπρη τρύπα όπου ότι έμπαινε μέσα, δεν ξανάβγαινε ποτέ!

Ο Οδυσσέας και η Πηνελόπη γύρισαν σπίτι αλλά κανείς δεν τους αναγνώριζε. Μέχρι που εμφανίστηκε ο γιος του και είδε ένα σημάδι και κατάλαβε πως αυτοί ήταν οι αγαπημένοι του γονείς που τους είχε χρόνια τώρα για χαμένους.

Τότε κάνανε ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά και δώρα και γλεντήσανε μέχρι το πρωί.

ΤΕΛΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου