Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ



ΤΡΙΤΗ 10-1-2012, 
ανοικτό μάθημα (δωρεάν παρακολούθηση και συμμετοχή).

Α . Βιογραφικό


Στέργιος Ιωάννου :Ιδρυτής τις θεατρικής ομάδας  « θεατρόραμα »  απόφοιτος της δραματικής σχολής « Ράμπα » του Κώστα Αρζόγλου .Σπούδασε πιάνο , κιθάρα ( ακουστική – ηλεκτρική ) και ανώτερα θεωρητικά ( αρμονία – αντίστιξη ) στο Αθηναϊκό ωδείο .Σπούδασε πολεμικές τέχνες και ασχολήθηκε με το σωματικό θέατρο και το σύγχρονο χορό. Από το 2008 ανήκει στην βασική ομάδα του Ανατόλι Βασίλιεφ στην Αθήνα οπού εκπαιδεύεται με το σπουδαίο σκηνοθέτη - παιδαγωγό πάνω στην μέθοδο « Καταστασιακές και Εννοιολογικές δομές » ενώ παράλληλα δούλεψε με σημαντικούς Ρώσους δάσκαλους πάνω στον αυτοσχεδιασμό ,τη φωνή και το σώμα του ηθοποιού.Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες στο εθνικό και στο ελεύθερο θέατρο. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και στον κινηματογράφο στην Ελλάδα και εξωτερικό.  Έχει σκηνοθετήσει θέατρο για το ραδιόφωνο στο 3ο πρόγραμμα. Έχει διδάξει υποκριτική, αγωγή του λόγου και αυτοσχεδιασμό στη σχολή του «Θεάτρου των Αλλαγών» Για την χρονική περίοδο 2010-2011 πρωταγωνιστείσε στο θέατρο , στο έργο «το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.


Υποκριτική

Εισαγωγή στις καταστασιακές (ψυχολογικές) δομές. Δραματουργική προσέγγιση του κειμένου, (αποσυναρμολόγηση-ανάλυση για τη δράση.)
Μεταφορά δραματουργικού κειμένου επί σκηνής, μέσο της μεθόδου των Etude: πρακτική εφαρμογή μέσα από τη μέθοδο της διαδικασίας, ελεύθερη αναζήτηση της δράσης.
Το μάθημα της υποκριτικής θα διδαχθεί πάνω στο τελευταίο έργο του  Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ “Βυσσινόκηπος”

Το σώμα και η φωνή του ηθοποίου

      1)  Η δύναμη της χαλάρωσης
  • Η αίσθηση της ελαφράδας και της ηρεμίας
       2) Η δύναμη της συγκέντρωσης
  • Συγχώνευση με το αντικείμενο
       3) Η δύναμη της φαντασίας
  • Το ξύπνημα της συγκινιακής ζωής
  • Ιδιότητες και αντιθέσεις
  • Χρόνος -ρυθμός -ένταση -παύση
(Πως η δύναμη της φαντασίας γίνεται πιο συγκεκριμένη μέσα από τη δύναμη της συγκέντρωσης έτσι ώστε ο  φανταστικός κόσμος να γίνεται αληθινός και σαφής .

     1)  Πλήρης αναπνοή.
  • Τοποθέτηση της φωνής –ηχεία.
  • Η τεχνική της προφοράς

Ο κύκλος των τρίμηνων μαθημάτων  απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου