Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

    
    Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας έγιναν...η επιτυχία της φαίνεται στις μικρές στιγμές που πάγωσαν στο χρόνο...οι fotogragistas και οι φωτογραφίες τους... θα παραμείνουν  μέχρι  και την 1 Μαρτίου 2012, ώρες επίσκεψης 12:00 έως 21:00 μμ. 

Πληροφορίες: Τέχνης βήματα, τηλέφωνο: 2105229339, mail: info@texnisvimata.gr.

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στις 7;00μμ, θα γίνει η παρουσίαση των νέων σεμιναρίων φωτογραφίας, με εισηγήτρια την κυρία Εύα Αδαμάκη.

ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δύο τριήμερα θεματικά σεμινάρια φωτογραφίας, που συνδυάζουν τη θεωρία με την πρακτική, όπου όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι ταυτόχρονα φωτογράφοι και μοντέλα.
Το πρώτο σεμινάριο θα έχει θέμα τη φωτογραφία πορτρέτου. Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή, θα παρουσιαστεί μια σύντομη ιστορία της φωτογραφίας πορτρέτου, καθώς και οι σημαντικότεροι φωτογράφοι από όλο τον κόσμο που έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, και θα δοθούν όλες οι απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες για τη φωτογράφιση πορτρέτων.
Την δεύτερη ημέρα, Σάββατο, οι συμμετέχοντες θα κάνουν πρακτική εξάσκηση πάνω σε όσα έμαθαν, φωτογραφίζοντας και ποζάροντας, εναλασσόμενοι στο ρόλο του φωτογράφου και του φωτογραφιζόμενου.
Την τελευταία ημέρα, Κυριακή, θα γίνει προβολή, σχολιασμός και επιλογή των καλύτερων φωτογραφιών, που θα αποτελέσουν υλικό για μια έκθεση στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου.
 Το δεύτερο σεμινάριο, με θέμα τη φωτογραφία δρόμου, θα ξεκινήσει με την παρουσιάση του έργου των σημαντικότερων φωτογράφων, και θα αναλυθούν οι ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου φωτογραφικού είδους.
Την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί φωτογράφιση στο κέντρο της Αθήνας από τους συμμετέχοντες, ενώ ταυτόχρονα θα απαντηθούν και τυχόν απορίες που θα προκύψουν στην πράξη σχετικά με τεχνικά θέματα.
Η τελευταία ημέρα του σεμιναρίου θα είναι αφιερωμένη στην προβολή, το σχολιασμό και την επιλογή των καλύτερων φωτογραφιών, οι οποίες, όπως και στην πρώτη περίπτωση θα αποτελέσουν υλικό για την πραγματοποίηση έκθεσης.




Ύλη φωτογραφικού σεμιναρίου

Η φωτογραφική μηχανή
- Τύποι μηχανών
- Φακοί
- Εστίαση
- Διάφραγμα
- Ταχύτητα
- Ισορροπία λευκού
- Ειδικές λειτουργίες

Φωτομέτρηση
Φωτισμός (φυσικός-τεχνητός φωτισμός)
Σύνθεση (κανόνας των τρίτων, χρυσή τομή, κανόνας της διαγωνίου)

• Ιστορία της φωτογραφίας
- Η γέννηση της φωτογραφίας
- Προβολή του έργου των σημαντικότερων φωτογράφων παγκοσμίως
- Η φωτογραφία στην Ελλάδα

• Φωτογραφικά θέματα
- Πορτραίτο
- Tοπίο
- Φωτογραφία δρόμου,
- Φωτορεπορτάζ
- Φωτογραφία κίνησης

• Φωτογραφικές εξορμήσεις
• Επίσκεψεις σε φωτογραφικές εκθέσεις
• Ανάθεση φωτογραφικών θεμάτων
• Σχολιασμός και αξιολόγηση φωτογραφιών
Δημιουργία φωτογραφικού ιστολογίου (blog)
Προετοιμασία και πραγματοποίηση έκθεσης με τα έργα των συμμετεχόντων

Κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος











2 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία! Βρεθήκαμε ανημέρωτοι για το γεγονός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και χρόνια μας καλά, έχω κάνει και παλαιότερα ανάρτηση για την έκθεση. Μπορείς να περάσεις όποια μέρα θέλεις μέχρι και την 1 Μαρτίου. Αλλά νομίζω ότι ενημερώθηκες ήδη. Σε ευχαριστώ πολύ, θα προσπαθήσω να κάνω πιο συχνές τις αναρτήσεις μου. Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή