Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ νέο σεμινάριο.



Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 20:00, η πρώτη μας ενημερωτική συνάντηση για το:

Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής 

Συντονίστρια: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, δραματουργός- ηθοποιός
για 8 δίωρες συναντήσεις 

 Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη δημιουργική θεατρική γραφή και τη δραματουργική επεξεργασία του θεατρικού έργου στην σκηνή. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φέρουν ή να γράψουν δικά τους θεατρικά έργα, σκηνές διαλόγων, να διαχειριστούν θεατρικούς ρόλους μέσα από δικά τους κείμενα αλλά και μέσα από κείμενα της παγκόσμιας παραγωγής. Παράλληλα θα ασχοληθούμε με την σκηνική αντιμετώπιση των θεατρικών κειμένων, θα εμπνευστούμε από την σκηνική δράση και θα αξιολογήσουμε την δύναμη του διαλόγου μέσα από την σκηνική του ανάπτυξη.
Στο εργαστήριο θα ασχοληθούμε με:
·         Τα είδη και τις μεθόδους δραματουργίας.
·         Τους άξονες, την σύλληψη και την συγγραφή του θεατρικού κειμένου.
·         Η πραγματικότητα ως έμπνευση για την συγγραφή και την σκηνική δράση.
·         Η αισθητική του διαλόγου. Ασκήσεις ήθους και ύφους.
·         Δυνατότητες αξιοποίησης του βιωματικού υλικού.
·         Η εικόνα του πραγματικού και η πραγματικότητα του εικονικού κόσμου.
·         Το κείμενο αφορμή για θεατρική δράση.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ

Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη γεννήθηκε το 1971. Είναι θεατρολόγος, ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Έχει ασχοληθεί με την διδακτική του θεάτρου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης όπως στο Πανεπιστήμιο Πάτρας (Θεατρικών Σπουδών), Βόλου και Αθήνας (Νηπιαγωγών και Διδασκαλείο Προσχολικής Αγωγής )καθώς και με την διδασκαλία της δραματουργίας- ιστορίας θεάτρου σε δραματικές σχολές ( Ωδείο Αθηνών, σχολή Πρώτη Πράξη- Τ.Χαλκιά, σχολή Πράξη Επτά- Θ. Γράμψα κ.ά.) . Έχει ασχοληθεί με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε πλήθος εργαστηρίων στα Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, ΟΕΠΕΚ, ΥΠΠΟΤ, ΥΠΕΠΘ κ.ά. και έχει διδάξει σε πλήθος σεμιναρίων ενηλίκων με στόχο την ανα΄πτυξη της δημιουργικότητας μέσα από το θέατρο.
Έχει εκδόσει τα εκπαιδευτικά βιβλία  «Θέατρο- Θεατρική Αγωγή» εκδ. ΥΠΠΟ-Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων 2007 και «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης»  (Η διδασκαλία της Ιστορίας μέσω του θεάτρου στην  Έκτη Δημοτικού), εκδ. Κέδρος 2011. Έχει παίξει στο θέατρο σε πολλές επαγγελματικές παραστάσεις (22 από το 1998) με έμφαση παραστάσειες του θεάτρου της επινοήσης. Σύμβουλος δραματουργίας σε πλήθος παραστάσεων θεάτρου και χορού (28 πό το 1998).  Το 2009-10 σκηνοθέτησε την παράσταση για νέους  Vivid Film / Μετά τον αφρό  (Going Youth Festival, θέατρο Χώρα και περιοδεία) και το 2010-11 την παράσταση Ρισπέκτ του Τζακ Θορν στο θέατρο Χώρα, παράσταση με αφορμή το θέμα της Αντιγόνης. Φέτος σκηνοθετεί την παράσταση Αριστοφάνη Όρνιθες , μια ροκ παράσταση για εφήβους στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.  

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2105229339 και στο mail:info@texnisvimata.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου