Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

O χώρος «Τέχνης Βήματα» και εσείς...


      Στήσαμε Στον κεντρικό πεζόδρομο της Ηρακλειδών, στο Θησείο, ένα στέκι. Έναν χώρο που στοχεύει στην δημιουργική μας έκφραση, στην αναζήτηση των τρόπων που θα μας οδηγήσουν έξω από οδυνηρά αδιέξοδα μιας κρίσης που πάνω από όλα αφορά τον πολιτισμό μας. Κολυμπάμε αντίθετα στο ρεύμα των καιρών, μακριά από μεμψιμοιρίες, κατήφειες και ηττοπάθειες.
Υψώνουμε το ανάστημά μας, ενώνουμε τις φωνές μας και ανακαλύπτουμε δεξιότητες και ενδιαφέροντα που μας κρατούν... σε εγρήγορση.
Συνεχίζουμε λοιπόν και φέτος. Ακόμη πιο ώριμοι και πιο δυνατοί, χάρη σε όλους εσάς που σταθήκατε στο πλευρό μας.
Σας περιμένουμε και αυτή τη χρονιά, να ανταμώσουμε και πάλι. Να ανακαλύψουμε μαζί σε ποιόν τομέα θα ρίξουμε το βάρος της επιμόρφωσης μας και φέτος. Σας περιμένουμε για να βρούμε σεμινάρια και δράσεις που ανοίγουν δρόμους όχι μόνο στη δημιουργικότητα, αλλά διευρύνουν και τις επαγγελματικές κατευθύνσεις για τον καθένα μας.
     Η λέξη στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι συνέργεια και αλληλεγγύη. Το πραγματοποιήσαμε την περσινή χρονιά παραχωρώντας αφιλοκερδώς πέντε (5) φορές την εβδομάδα τις αίθουσες μας σε ένα καινούργιο θεσμό Το
Κοινωνικό Ωδείο.
     Ενώνουμε τις σκέψεις, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ο καθένας με τον τρόπο του βοηθά να αναδειχτεί το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Φτιάχνουμε μια μεγάλη παρέα και πορευόμαστε.
    Ελάτε να ζωγραφίσουμε εικόνες και κόμικς, να γράψουμε τις δικές μας ιστορίες και τα θεατρικά μας κείμενα, να σκηνογραφήσουμε, να σκηνοθετήσουμε τα φιλμάκια μας, να παίξουμε στις θεατρικές μας παραστάσεις, να τραβήξουμε και να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες μας, να διακοσμήσουμε τον χώρο μας, να γράψουμε και να παίξουμε τα παραμύθια μας μαζί με τα παιδιά μας, να στιχουργήσουμε και να μελοποιήσουμε τα τραγούδια μας, να εισβάλουμε στο μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου, είτε με το λόγο είτε με τη μουσική.

Συγκεκριμένα οι τομείς που δραστηριοποιούμαστε φέτος είναι οι εξής :

Φωτογραφία : Η Εύα Αδαμάκη ξεκινά με τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων με σκοπό μετά το πέρας των συναντήσεων την ομαδική έκθεση των συμμετεχόντων.
Σκηνοθεσία: Μετά το “ΜΠΑ” την 5λεπτη ταινία μικρού μήκους (αποτέλεσμα του περσινού σεμιναρίου σκηνοθεσίας), η Διονυσία Κοπανά μπαίνει σε ένα νέο project, με τίτλο: “Οργάνωση παραγωγής ταινίας μικρού μήκους”.
Θεατρική γραφή : Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη και το τμήμα της σε μια συλλογική προσπάθεια για το κτίσιμο ενός ενιαίου θεατρικού έργου .
Δημιουργική γραφή: Όλοι γράφουμε και όλοι έχουμε το δικαίωμα να γράφουμε. Ο Μάρκος Φράγκος μας δείχνει πως μπορούμε να βάλουμε στο χαρτί όλα όσα δεν χωρούν στον προφορικό λόγο.
Παραμυθοκουζίνα : Ο Κώστας Στοφόρος μαζί με τη μαγική του τράπουλα μαγειρεύει τις εικόνες, τα χρώματα, τις λέξεις μαζί με τη φαντασία των παιδιών και σερβίρει τις δικές τους ιστορίες .
Ιστορία τέχνης : Ο Νίκος Ζούδιαρης μας παρουσιάζει τις διαδρομές της τέχνης και το γιατί ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να εκφράζεται διαχρονικά μέσα από αυτές .
Διακόσμηση: Ιδιαίτερη μορφή έκφρασης η διακόσμηση. Μας προσφέρει γνώσεις πάνω στο χρώμα, το φως, το ύφασμα κλπ. Συνθέσεις και τεχνικές βαψίματος είναι μερικά από όσα θα διδαχθούν στο φετινό σεμινάριο διακόσμησης με εισηγητές την Βίλυ Τσόπελα και τον Πέτρο Μοστράτο.
Δημοσιογραφική Ραδιοφωνική παραγωγή: Η Δήμητρα Κόχιλα μας συστήνει τον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου, μέσα από τη δημοσιογραφική οπτική μιας εκπομπής λόγου.
Μουσική Ραδιοφωνική παραγωγή : Ο Γιάννης Λώλος περπατάει στα ερτζιανά υπό τους ήχους μελωδιών που μπορούν να υποστηρίξουν μια ραδιοφωνική μουσική εκπομπή.
Στιχουργική: Η στιχουργική είναι τέχνη. Η τέχνη προϋποθέτει τεχνική. Η τεχνική και διδάσκεται και εξελίσσεται. Ο Πάνος Σταθόγιαννης ανοίγει νέους δρόμους στο ταλέντο μας.
Υποκριτική: Ο Στέργιος Ιωάννου μας δείχνει τον τρόπο για να μετατρέψουμε ένα θεατρικό κείμενο σε επί σκηνής “ζωή”.
Συγγραφή παραμυθιού: Η Μαρία Γεωργαλά ανοίγει το δρόμο για την δική μας παραμυθοχώρα, ξεκινώντας ένα μαγικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους.
Comic: Όλα τα μυστικά του comic και των manga και η Ιαπωνική τεχνική του sumi-e, διδάσκονται από τον Οδυσσέα Γιακουμάκη σε ένα πρωτότυπο σεμινάριο.
Αστρολογία: Ελάτε να ενώσουμε τον αστρολογικό μας χάρτη και να κατανοήσουμε την αστρολογία με τρόπο απλό.
Ξυπνήστε την Θεά μέσα σας! Σε ένα βιωματικό σεμινάριο ,είτε είμαστε άντρες, είτε γυναίκες ελάτε να ξυπνήσουμε αυτές τις θεότητες μέσα μας και αγκαλιάζοντάς τες να αποδεχτούμε ουσιαστικά τον εαυτό μας. 

      Αυτά είναι μερικά από τα σεμινάρια που θα ξεκινήσουν προς το τέλος Σεπτεμβρίου.
   Η πρώτη μας ανοιχτή συνάντηση είναι στις 10 Σεπτεμβρίου από τις 19:00 όπου οι εισηγητές μας παρουσιάζουν τα σεμινάρια τους .
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας στο www.texnisvimata.gr.
Τέχνης βήματα seminart, Ηρακλειδών 54 Θησείο, τηλ:2105229339,
info@texniwvimata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου