Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η έκθεση "Δεκαπέντε τρομακτικά χρωματιστοί μήνες" συνεχίζεται!




Ήταν ένα μαγικό Σάββατο στο "Τέχνης Βήματα" στο Θησείο, όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση της Στεφανίας Βελδεμίρη με τους "Δεκαπέντε τρομακτικά χρωματιστούς μήνες", αλλά και με ζωγραφιές για τα διηγήματα του Χρήστου Οικονόμου "Κάτι θα γίνει, θα δεις" (Πόλις)

Το Σάββατο το πρωί διαβάσαμε ένα παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ και φτιάξαμε παραμύθια παίζοντας με τη μαγική τράπουλα...



Το βράδυ, διαβάσαμε τα δεκαπέντε παραμύθια για μεγάλους του Κώστα Στοφόρου, που συνοδεύουν τους πίνακες. Ο Παναγιώτης Παπανικολάου στο πιάνο έδωσε τη δική του μελωδική ανάγνωση...



Στη συνέχεια ήταν κοντά μας ο Χρήστος Οικονόμου. Παρουσιάσαμε το βιβλίο και είχαμε μια πολύ όμορφη συζήτηση. Άλλωστε οι ταλαντούχοι συγγραφείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους ήταν πολλοί:
Νάντια Βαλαβάνη, Ανίτα Παναρέτου, Γιάννης Φιλιππίδης, Τάσος Μελίτης...



Μαζί πολλοί καλοί φίλοι, με έντονη την παρουσία των Καστελλιωτών!


Η βραδιά έκλεισε με κρασάκι, τσίπουρο και μελωδίες από τον Αλεχάντρο Ντίαζ
Κάποια έκπληξη μαγειρεύουμε και για το Σάββατο που έρχεται! Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά!

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πασχαλινό Bazaar 31/3 και 1/4




Δύο χώροι δημιουργικής απασχόλησης στο Θησείο ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν Πασχαλινό Bazaar καλωσορίζοντας την άνοιξη.
Ελάτε να δείτε χειροποίητες δημιουργίες και  να συμμετάσχετε σε διαδραστικά happenings το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ.

Κύκλοι και Τέχνης βήματα μαζί σας, σε ένα δημιουργικό διήμερο γεμάτο ιδέες, προτάσεις για δώρα, παρουσιάσεις νέων τεχνικών,  workshops για εσάς και τα παιδιά σας καθώς και μυστικά για να φροντίζετε το make-up σας!

Κύκλοι – Δημοφώντος 11 & Ηρακλειδών 43  Θησείο. 
επικοινωνία: τηλ.2110137698.

Τέχνης  βήματα – Ηρακλειδών 54 Θησείο. 
επικοινωνία: τηλ.2105229339. 


Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Μια έκθεση, δυο εγκαίνια: Χρώμα στο γκρίζο των ημερών....


Είσοδος ελεύθερη!

Μια έκθεση, δυο εγκαίνια: Χρώμα στο γκρίζο των ημερών....

"15 τρομακτικά χρωματιστοί Μήνες, τέσσερις Εποχές και μια Αποχή"
-Μια έκθεση από ζωγραφιές και από λέξεις...

Μαζί ζωγραφιές εμπνευσμένες από τη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου «Κάτι θα γίνει θα δεις»

Η Στεφανία Βελδεμίρη ζωγράφισε εκτός από τους γνωστούς σε όλους μας δώδεκα μήνες του χρόνου, άλλους τρεις που τους ονόμασε μήνες του «Δεν»: «Τα φιλιά που δεν σου έδωσα», «Τα λόγια που δεν σου είπα», «Οι βρισιές που δεν ξεφώνισα»
Οι τρεις αυτοί νέοι μήνες δημιούργησαν μια «Αποχή».
Ο Κώστας Στοφόρος έγραψε για κάθε μήνα ένα μικρό παραμύθι για μεγάλους.

Ζωγραφιές και κείμενα κυκλοφόρησαν σε Ημερολόγιο «Για να θυμάσαι ή να ξεχνάς» από το Πολιτιστικό Περιοδικό της Θεσσαλονίκης «Εξώστης» και παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη.

Τώρα, από τις 24 Μαρτίου,  η έκθεση μεταφέρεται στην Αθήνα, στο χώρο Τέχνης Βήματα (Ηρακλειδών 54 –Θησείο).
Στον ίδιο χώρο, μαζί με τους πίνακες και το ημερολόγιο που παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσει παράλληλα έκθεση με ζωγραφιές της Στεφανίας Βελδεμίρη, εμπνευσμένες από τη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου «Κάτι θα γίνει θα δεις» (Πόλις).

Σημειώνουμε πως η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ναζίμ Χικμέτ.
Στην έκθεση θα γίνουν δυο εγκαίνια: Το πρωί για τους μικρούς και το απόγευμα για τους μεγάλους:

Για τα παιδιά -και μεγάλους με φαντασία:

Το Σάββατο 24 Μαρτίου, 12:00μμ, στο πλαίσιο της έκθεσης θα αφηγηθούμε παραμύθια του Ναζίμ Χικμέτ και μετά, με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας θα φτιάξουμε και θα ζωγραφίσουμε τα δικά μας παραμύθια (Σάββατο, 24 Μαρτίου 12μμ)

Για τους μεγάλους:

Το απογευμα του Σαββάτου 24 Μαρτίου, στις 7μμ, θα διαβάσουμε τα παραμύθια του Ημερολογίου και θα ακούσουμε μελοποιημένους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ.

Μαζί μας θα είναι και ο Χρήστος Οικονόμου για να συζητήσουμε για το βιβλίο του «Κάτι θα γίνει θα δεις». 


Μαζί μας το Σάββατο και ο Αλεχάντρο Ντίαζ, θα ντύσει τους 15 μήνες με πολύχρωμες μουσικές!

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (8 Απριλίου)

24 Μαρτίου – 8 Απριλίου Τέχνης Βήματα/ Θησείο Ηρακλειδών 54

Επικοινωνία: τηλ.2105229339, info@texnisvimata.gr    

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΔΥΟ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗΣ. (είσοδος και συμμετοχή ελεύθερη.)





Την Τρίτη 6 Μαρτίου στις    18:00 και 
την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 19:00.

Πριν ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος των μαθημάτων μας, θα πραγματοποιηθούν δύο ανοικτές  συναντήσεις για την δημιουργία των νέων τμημάτων στιχουργικής, θα διαβάσουμε τα δικά μας τραγούδια, θα γίνει ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους από τον εισηγητή του σεμιναρίου συγγραφέα και στιχουργό Πάνο Σταθόγιαννη και το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε καλά.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ολοκληρώθηκε. “Επιτυχώς”, λένε οι σπουδαστές μας. Ιδιαίτερα αυτοί που άκουσαν τους στίχους τους μελοποιημένους από καταξιωμένους συνθέτες.

 Συνεχίζουμε ακάθεκτοι!!!

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι, τους συνθέτες-συνεργάτες του σεμιναρίου μας, Νίκο Ζούδιαρη, Τάσο Ιωαννίδη, Γιάννη Ιωάννου, Γιάννη Γιοκαρίνη, Γιώργο Παζαϊτη, Βασίλη Χατζηλούκα, Ηλία Μακρίδη, Περικλή Μπισκίνη και τους Acoustica, που θα μελοποιήσουν τις καλύτερες δημιουργίες των σπουδαστών μας.


Σας περιμένουμε στον φιλόξενο χώρο της Ηρακλειδών 54, Θησείο.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 2105229339 και στο mail: info@texnisvimata.gr.



Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η Παραμυθοκουζίνα ...επιστρέφει!

Με περισσότερες ιδέες για παραμύθια, με τη μαγική τράπουλα σε πλήρη διάταξη, επιστρέφουμε -μετά από απουσία δυο εβδομάδων- στο "Τέχνης Βήματα" (Ηρακλειδών 54 -Θησείο)
Περιμένουμε όλα τα παιδιά στις 12μμ για να φτιάξουμε, να ζωγραφίσουμε, αλλά και να παίξουμε παραμύθια γεμάτα περιπέτειες, άθλους, αναποδιές και φυσικά ...γάμους.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: (210) 522 9339 / info@texnisvimata.gr

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ νέο σεμινάριο.



Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 20:00, η πρώτη μας ενημερωτική συνάντηση για το:

Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής 

Συντονίστρια: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, δραματουργός- ηθοποιός
για 8 δίωρες συναντήσεις 

 Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη δημιουργική θεατρική γραφή και τη δραματουργική επεξεργασία του θεατρικού έργου στην σκηνή. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φέρουν ή να γράψουν δικά τους θεατρικά έργα, σκηνές διαλόγων, να διαχειριστούν θεατρικούς ρόλους μέσα από δικά τους κείμενα αλλά και μέσα από κείμενα της παγκόσμιας παραγωγής. Παράλληλα θα ασχοληθούμε με την σκηνική αντιμετώπιση των θεατρικών κειμένων, θα εμπνευστούμε από την σκηνική δράση και θα αξιολογήσουμε την δύναμη του διαλόγου μέσα από την σκηνική του ανάπτυξη.
Στο εργαστήριο θα ασχοληθούμε με:
·         Τα είδη και τις μεθόδους δραματουργίας.
·         Τους άξονες, την σύλληψη και την συγγραφή του θεατρικού κειμένου.
·         Η πραγματικότητα ως έμπνευση για την συγγραφή και την σκηνική δράση.
·         Η αισθητική του διαλόγου. Ασκήσεις ήθους και ύφους.
·         Δυνατότητες αξιοποίησης του βιωματικού υλικού.
·         Η εικόνα του πραγματικού και η πραγματικότητα του εικονικού κόσμου.
·         Το κείμενο αφορμή για θεατρική δράση.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ

Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη γεννήθηκε το 1971. Είναι θεατρολόγος, ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Έχει ασχοληθεί με την διδακτική του θεάτρου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης όπως στο Πανεπιστήμιο Πάτρας (Θεατρικών Σπουδών), Βόλου και Αθήνας (Νηπιαγωγών και Διδασκαλείο Προσχολικής Αγωγής )καθώς και με την διδασκαλία της δραματουργίας- ιστορίας θεάτρου σε δραματικές σχολές ( Ωδείο Αθηνών, σχολή Πρώτη Πράξη- Τ.Χαλκιά, σχολή Πράξη Επτά- Θ. Γράμψα κ.ά.) . Έχει ασχοληθεί με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε πλήθος εργαστηρίων στα Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, ΟΕΠΕΚ, ΥΠΠΟΤ, ΥΠΕΠΘ κ.ά. και έχει διδάξει σε πλήθος σεμιναρίων ενηλίκων με στόχο την ανα΄πτυξη της δημιουργικότητας μέσα από το θέατρο.
Έχει εκδόσει τα εκπαιδευτικά βιβλία  «Θέατρο- Θεατρική Αγωγή» εκδ. ΥΠΠΟ-Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων 2007 και «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης»  (Η διδασκαλία της Ιστορίας μέσω του θεάτρου στην  Έκτη Δημοτικού), εκδ. Κέδρος 2011. Έχει παίξει στο θέατρο σε πολλές επαγγελματικές παραστάσεις (22 από το 1998) με έμφαση παραστάσειες του θεάτρου της επινοήσης. Σύμβουλος δραματουργίας σε πλήθος παραστάσεων θεάτρου και χορού (28 πό το 1998).  Το 2009-10 σκηνοθέτησε την παράσταση για νέους  Vivid Film / Μετά τον αφρό  (Going Youth Festival, θέατρο Χώρα και περιοδεία) και το 2010-11 την παράσταση Ρισπέκτ του Τζακ Θορν στο θέατρο Χώρα, παράσταση με αφορμή το θέμα της Αντιγόνης. Φέτος σκηνοθετεί την παράσταση Αριστοφάνη Όρνιθες , μια ροκ παράσταση για εφήβους στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.  

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2105229339 και στο mail:info@texnisvimata.gr.